Branżowa szkoła II stopnia już od 1 września 2020!!!
Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego „Spożywczak” to jedyna szkoła zawodowa w Łodzi, która od ponad sześćdziesięciu lat kształci pracowników znajdujących zatrudnienie w przemyśle spożywczym. Szkoła posiada m.in. nowoczesne i doskonale wyposażone pracownie umiejętności praktycznych, a system kształcenia zawodowego opiera się na współpracy z zakładami rzemieślniczymi oraz zakładami przetwórstwa spożywczego. To szkoła Mistrzów Polski Uczniów Szkół Cukierniczych Expo Sweet 2020! Szkoła inicjuje działania doskonalące umiejętności praktyczne uczniów, również w ramach współpracy zagranicznej, poprzez udział w wielu projektach finansowanych m.in. ze środków UE. Przez wiele lat szkoła wykształciła wielu znanych właścicieli piekarni, cukierni i zakładów mięsnych z Łodzi i okolic. Absolwenci są także wysoko cenionymi fachowcami w przemysłowych zakładach piekarsko – ciastkarskich, browarniczych, przetwórstwa mięsnego, działach produkcyjnych hipermarketów.
Skorzystajcie z możliwości nauki w łódzkim Spożywczaku
Zajrzyj do naszej szkoły! Obejrzyj film!
Branżowa Szkoła II Stopnia technik technologii żywności
O przyjęcie do szkoły mogą ubiegać się osoby, które:
- ukończą w tym roku szkolnym szkołę branżową I stopnia w zawodach: cukiernik, piekarz, wędliniarz, operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego, przetwórca ryb lub
- ukończą zasadniczą szkołę zawodową w zawodach: cukiernik, piekarz, wędliniarz, operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego, przetwórca ryb, pod warunkiem, że rozpoczęli w niej kształcenie nie wcześniej niż w roku szkolnym 2012/13.
Absolwenci branżowej szkoły II stopnia, po zdaniu egzaminu zawodowego, uzyskują tytuł technika technologii żywności. Mogą również przystąpić do egzaminu maturalnego.
Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego ul. Franciszkańska 137, 91-845 Łódź e-mail: kontakt@zsps.elodz.edu.pl tel. 42-655-10-40, 42 655-10-40 https://www.facebook.com/zsps.lodz/
Opracowała:
Danuta Urbaniak